donderdag 26 juni 2014

Ecoprint vervolg

Eens kijken wat er daarna op mijn toestel zit... ah, ecoprints op katoen, in dit geval pioenroosblad in een lap voorgeweekt in een ijzersulfaatoplossing (theelepel op twee liter).


Ik heb veel plezier in het koken van deze bundeltjes, maar kan nog niet laten zien wat ik er van aan het maken ben omdat ik er een artikel over schrijf, te verschijnen dit najaar. Daarom nog maar een fotootje van een set lapjes:


 Er gaan steeds 7-10 rolletjes in de weckketel dus mijn voorraad groeit gestaag. Heb ook al meerdere soorten katoen uitgeprobeerd. Een gladde strakke binding als poplin werkt het beste.


De stokken zijn inmiddels  doordrenkt met de ijzersulfaatoplossing waarin ik de bundels kook en zwart uitgeslagen. Dat is handig want dan krijgen de rolletjes van binnenuit ook een portie. Ik bewaar de stokken daarom ook in een ijzersulfaatoplossing.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ziet er super uit.Wat een fraaie afdrukken! Ik wacht je artikel af en ga het dan ook eens proberen.
Alvast dank!

Marrie-jette zei

Echt mooi dat blauw!
Ik heb vandaag een soepje gekookt van magnolia bessen en van moerbei bessen.Ziet er heel mooi rose/rood uit maar of ik de kleur ook kan vasthouden in katoen??

janneke zei

Wat leuk. Waar ga je een artikel voor schrijven?

mia zei

Wat een bijzondere ontdekkingen doe je toch, telkens weer versteld van je experimenten.
En dan lees ik dat er ook nog soep verwerkt wordt in de verfpot.

els zei

Wat zijn die lapjes toch mooi geworden. Kan niet wachten om het zelf ook te proberen.

Jo Huijsman zei

Je hebt echt de smaak te pakken. Ik ben zeer benieuwd naar het artikel.

christina zei

Het zal niet meevallen voor jou om niet direct alles te delen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Mooie woordspeling?!