dinsdag 8 april 2014

Print op stof

Met veel plezier speel ik vaak in Photoshop met verschillende filters en instellingen. Zo had ik plannen om iets met het Ananasblock te gaan doen. Onder mijn handen ontstond na verloop van tijd dit ontwerp (oh en vraag me niet om uit te leggen hoe ik hier gekomen ben want het is een lange route met veel afslagen en tussendoor uitprobeersels die verrassende resultaten geven maar zich niet laten vastleggen in een stappenplan ;-):

Mooi niet? Dus dat wilde ik gaan maken als quilt. Toen ging ik eens even naar de technische haalbaarheid kijken en de moed zonk me wel een beetje in de schoenen ;-). Tot ik mail kreeg van Madeleen Dijkman. Zij is met www.passion-prints.com een 'print on demand' service gestart. Daar was ik blij om want mijn avontuur met Spoonflower.com eindigde in een mooie lap maar ook hoge verzendkosten en invoerrechten...

Bij Madeleen kun je een setje stofstalen opvragen (info@pasion-prints.com), en daar zit in elk geval een mooie stevige canvaskatoen tussen, dus die koos ik voor dit project. Met wat hulp van Madeleen dit ontwerp 'geupload' (als je ergens tegen aan loopt, kun je haar altijd mailen! Ik had wat moeite met lengte en breedterichting maar het is helemaal goedgekomen). En na een kleine 3 weken, kreeg ik vandaag een pakje, incl. strik en wasvoorschrift:


En kijk eens wat er uit het pakje is gekomen. De kleur spat van het doek af, zo blij mee!!


Mijn plan is om op deze lap met allerlei kant en organza (in de onderliggende kleur) op te gaan werken. Maar misschien ga ik er ook wel eenvoudig alleen in stikken. Dat moet ik nog eens even bekijken. 
Wordt in elk geval vervolgd!

12 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

O Nienke wat mooi en wat een uitdaging om er iets prachtigs van te maken.

Wilma zei

Heel mooi! Ik zie er een vrouwfiguur in. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Liesbeth Wessels zei

Prachtig !! wat een kunst om tot zo'n ontwerp te komen. groeten van liesbeth

christina zei

fijn dat zulke mensen jou ook weten te vinden. En wat een mooi ontwerp. Ik zie er bovenin zelfs een hoofd met deels lichaam in. Net of alle energie in het lichaam zit.

Leny Huneman zei

Wat een verhaal, het lijkt wel een sprookje.
En het resultaat sprookjesachtig mooi.

Beth zei

Did you make the original quilt that the photo was taken of? So great to have a much closer fabric printer to save you on shipping and taxes!! Can't wait to see what you do with the fabric.

Suus zei

Ik vind het zowiezo al zo knap om dit met de computer voor elkaar te krijgen en het resultaat is prachtig. Leuk om daar verder op door te werken.

janneke zei

Nienke... wat gaaf! ! En wat een mogelijkheden.

Hannie de Beer zei

Goh, wat bijzonder, alleen al om dit zo met de fotoshop te bewerken, en als toetje een prachtlap!

marjolijn zei

Oh, wat een geweldige lap! Is deze ook geprint met Procion MX? Ben heel benieuwd hoe je hier verder mee gaat.

mia zei

prachtig ontwerp, en wat leuk dat het ook in Nederland voor elkaar te krijgen is, mooie service

Joke Hardenbol zei

Wat een prachtige lap. Ik zou het doodeng vinden om daar nog iets op te doen ;-)