dinsdag 11 februari 2014

Wordt er ook nog gequilt?

Afgelopen dagen leek het hier stil maar in de online en in de offline wereld is altijd wel ergens iets te beleven. Zo had ik vrijdag een leuke dag met Wil Fritsma bij AQGO, alleen ben ik nog niet helemaal klaar met mijn nieuwe 3D experiment ;-)


Zaterdag kwam de blogredactie van het Quiltersgilde bij elkaar om plannen te maken, en daaruit kwam ook weer werk voort, een brown bag gevuld met een FQ, een stapeltje mooie stofjes en een basis van 3 cirkels. De bedoeling is hier iets quilterigs van te maken:
Deze jaren zestig cirkel is de vintage inspiratiebron hiervoor en als ik die zonnebloemen zo zie, moet ik de verfpotten nog even vullen voordat ik aan de slag kan.

Maar alles geoorloofd en hierover zal door de redactieleden in de komende tijd op het Quiltersgildeblog geblogd worden.

PS. Over het Quiltersgildeblog gesproken, ook gezien welke rol Patwork(motieven) in de huisstijl van de Olympische winterspelen spelen? >> Klik hier

Op het Fireblog gisteren weer een andere variant op verven in een langwerpig bakje, de resultaten zijn prachtig! >> Klik hier

Tot slot kreeg ik van Bernina  ik bericht dat ik mee mag doen met hun internationale project 'Menschen', 24 deelnemers maken elk een mini-quilt met een pictogram van een man of een vrouw erin verwerkt. Wordt tentoongesteld tijdens Nadelwelt in Karlsruhe, dus een bezoekje op 23-24 of 35 mei moet nu zeker gepland worden.Dus, of er nog veel gequilt wordt? Toch wel! Ik heb de eerste helft van de bloembol af, elke dag een stukje, dan lukt het uiteindelijk ook, er zit 500 meter garen in en 24 uur quilten...


Op naar deel 2.
En iets bedenken voor dat gapende gat in het midden ;-).

8 opmerkingen:

Aart zei

Interessant dat 3D projekt van je! Mijn lapjes van afgelopen zaterdag zijn in een verfbadje geweest en het bericht erover staat morgen op het QG-blog. Met het oplossen van het gapende gat wens ik je veel succes, het gaat je lukken!!
http://quiltaart.blogspot.nl

Klaske zei

ik ben heel erg benieuwd wat iedereen er van gaat maken.

Hannie de Beer zei

Heel bijzondere plannen en projecten! Je hebt al heel wat werk verzet toch? En leuk om straks te zien wat er van iedereen uit de brown bag komt?

Beth zei

I am totally fascinated with the male/female pictograph and the challenge from Bernina. Hope you will keep us updated on your progress!

mia zei

Wat een leuke en interessante projecten heb je onder handen, en dat gat? ach daar heb je vast al een oplossing voor gevonden, de bloem ziet er wel bijzonder uit

Jo Huijsman zei

Geweldig, wat ben je met allemaal leuke en interessante dingen bezig.
Wat betreft de huistijle van de Olympische winterspelen, ik word daar helemaal gelukkig van en heb zin om de fleece deken in de webshop te bestellen. Nog even nadenken of ik het echt ga doen.

Suus zei

Oh nou genoeg leuke dingen onder handen, en je 3D ziet er leuk uit. Het gapende gat komt ook vast goed, ik zal even meedenken voor je.

els zei

Wat ben jij lekker bezig. Daar komt vast weer allerlei moois uit. Ik ben erg benieuwd. Trouwens reizen op 35 mei lijkt me ook interessant hahaha.