maandag 3 februari 2014

Een maand verven met Ann Johnston

Deze maand staat het Fireblog in het teken van de DVD van Ann Johnston, Color by AccidentEn aangezien ik Miss Monday ben, vind je op de maandagen mijn experimenten terug op het blog. Ann Johnston is beschikbaar voor vragen en er komt ook nog een interview met haar op het blog.

Wat ik o.a. heb geleerd van de DVD is dat je niet te benauwd moet zijn om de in verf gedrenkte lappen aan te raken. In feite, wil je witte plekken voorkomen dan moet je 'werken', dwz. alles flink aanduwen (met je handschoenen aan, inderdaad ;-). Best eng als je onderin oranje in je bakje hebt en bovenin turquoiseblauw....

Maar dat het echt kan, bewijst deze prachtige lap:Voor alle info, kun je terecht op het Fireblog:
 http://andthenwesetitonfire.blogspot.nl/2014/02/tray-dyeing-with-ann-johnston.html

PS. En wat ik ook geleerd heb, na een uur is de meeste verf al gehecht, deze lap heeft niet langer dan een uur in het bakje gelegen! Wordt vervolgd.

11 opmerkingen:

Janny de Roo zei

wat een schitterend resultaat....ik hou daar wel van !

Ineke zei

Prachtig!

els zei

Ik volg je op het Fireblog. Heb het meteen geprint. Wat een mooi resultaat.

Aart zei

Wat een mooie lap Nienke, ondertussen begin ik ook fan te worden van Ann Johnston.
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Een prachtig resultaat ! Iets om zeker uit te proberen.

Wilma zei

Heel mooie lap!

Jo Huijsman zei

Een juweel!

Anita zei

Wat een plaatje

Joke Hardenbol zei

Wat een prachtige lap. Maar wat nu verder? Zo te zien is hij heel erg lang en als je hem in stukken knipt gaat het effect vast verloren. Succes ermee.

mia zei

wauw, wat een mooi regelmatig patroon heb je erin gekregen.

marjolijn zei

Mijn lekbakje hangt weer onder mijn kin....