donderdag 11 april 2013

Mensen en portretten

Gisteren lag er een heel bijzonder boek in de brievenbus, via Amazon.com US want het is pas net uit en werd eigenlijk pas begin mei verwacht...! Het boek heet 'People & portraits' en het is samengesteld door Martha Sielman, ook bekend als Executive Director van SAQA. Na het artikel in Quilting Arts over Colette, is er contact met haar opgenomen voor dit boek en in de laatste maanden voor haar overlijden zijn hier afspraken over gemaakt om 5 werken van haar op te nemen in dit boek. Colette was daar enorm trots op.


 


Het boek is geweldig qua opmaak, fotografie (kritische Colette zou tevreden zijn ;-), en erg inspirerend.

En het leuke is, alle vijf werken van Colette in het boek, zijn te zien tijdens Expo Veldhoven, 3-5 mei, samen met nog 37 andere werken... hoe bijzonder is dat.

PS. En ook trots was Colette dat haar werk 'De eerste voorjaarszon' is opgenomen in het boek van Henk Lijding, Art Quilts in Nederland:

 
Dit werk zal te zien zijn van 1 t/m 20 mei bij de expositie in Gouda, die bij dit boek hoort.

Wat ontzettend jammer toch dat ze deze waardering voor haar werk niet meer mee kan maken! Maar gelukkig heeft ze geweten dat dit allemaal in de pijplijn zat! Daar ben ik Henk Lijding, Ada Honders en Martha Sielman zeer erkentelijk voor.

7 opmerkingen:

marjolijn zei

dat boek ziet er mooi uit. Was volgens mij strak geprijsd bij Amazon.

Liesbeth Wessels zei

grappig het amerikaanse boek krijg ik zaterdag; 3 exemplaren besteld via iemand van Quilten Speciaal ! Super toch. Het andere boek hoop ik ook te kopen, eventueel in Gouda ! groeten van liesbeth

els zei

Dat boek komt ook zeker op mijn amazon verlanglijstje en ik kijk erg uit naar de expositie van Colette

Suus zei

Wat bijzonder toch eigenlijk en ook mooi dat haar werk nu toch door gaat op deze manier. De beste en mooiste meesters werden pas na hun overlijden bekend of erkend. Complete boeken en zelfs series worden ervan gemaakt. Dus wie weet.

José zei

Dit moet een goed gevoel geven.

Hannie de Beer zei

Zeker heel bijzonder,dat haar werk in verschillende boeken wordt gepubliceerd . Het boek art quilts in Nederland komt binnenkort in mijn bezit. Fijn, om haar werk daarin te zien, en natuurlijk ook bij de expositie in Veldhoven!

Dea zei

Twee must-haves dus!