dinsdag 9 april 2013

Kinder Parade

Lang heb ik lopen peinzen over het thema Parade voor de jaarlijkse ATT van het Quiltersgilde in Alkmaar. Ik moet bekennen, ik ben niet zo'n parade type, hou niet van carnaval, polonaise of ander feestelijk gezwier. En om er nou een militaire parade met een onderliggende boodschap van te maken, leek me nou weer niet zo feestelijk.

Uiteindelijk kwam ik deze foto tegen van mijn (toen nog heel jonge) kinderen en heb die als uitgangspunt genomen:


Is dat een feestelijke parade of niet? Ik schiet telkens weer in de lach als ik er naar kijk.
Inmiddels heb ik mijn ontwerp klaar en is het grote knipwerk begonnen, kijk de jongste is al klaar:

 
Eerlijk gezegd had ik me er al een beetje bij neergelegd dat ik 1 mei niet ging halen. Maar nu ik hoorde dat er nog specifiek om Art Quilt inzendingen gevraagd wordt, ga ik gewoon even een tandje harder werken. Zou toch te jammer zijn als deze meiden zoveel moeite hebben gedaan om zich mooi uit te dossen en moeders het niet op tijd in een quilt verwerkt kreeg?

9 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Nienke,
Wat leuk om een foto van je dochters uit te werken in een art-quilt.
Ben benieuwd naar het eindresultaat, het ziet er in ieder geval veelbelovend uit.
Succes en groetjes van Ellen W.

Hannie de Beer zei

Ziet er al heel vrolijk uit! Ik denk dat hij op de tt veel bekijks zal krijgen!

marjolijn zei

Nou, dat wordt wel prachtig! Dat zijn wel een paar blaren waard. Succes.

Beth zei

Can't wait to see the end!!

mia zei

Dit wordt nog een paar nachten doorwerken vrees ik, maar het voorlopige resultaat/ontwerp moet haast wel een geweldige quilt worden. succes

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Parade is "Uiterlijk vertoon " volgens Van Dale en dus kan je er alle kanten mee op. Ik ben beniewd hoe het gaat worden.

Suus zei

Zou leuk zijn als hij hangt, en soms is een stok achter de deur wel goed.

José zei

Gaat je vast en zeker lukken met zulke inspiratiebronnen.

Dea zei

Het plezier spat ervan af!