zondag 21 oktober 2012

Transferverf op polyester, ... toch?

Voor het Fireblog (mede-groepslid Beth Berman heeft momenteel trouwens een geweldige give-away op haar blog, mis die niet en laat een reactie achter!) wilde ik nog wat verder experimenteren met 3D Polyester met shibori afbindtechnieken.

En wat als... ik de stof eerst met transferverf zou bewerken. Dus verschillende A4tjes volgegeverfd met transferverf in verschillende rood/bruintinten:


Na drogen, cirkels uitgeknipt:
 
En op de synthetische stof van onbekende samenstelling gestreken:
 
Toen had er al een alarmlampje kunnen gaan branden want na afkoelen verbleekten de opgestreken kleuren naar hele zachte pasteltinten... Maar prachtig als je het zoekt, want je zou er toch zo een shawl van maken:
 
 
Maar ik had andere plannen, inbinden en koken, wordt vervolgd op het Fireblog!

Tried disperse dyes on a piece of synthetic fabric, as a base for the 3D polyester shibori. After finishing I have some doubt about the ´polyester´ as the colours faded away after cooling down...

10 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ja dat kan ik wel raden..... maar ervaren is de beste leermeester. Het effect zo is trouwens gewelig, wel teer maar erg mooi. Ook trouwens op het vel papier met vormen nog een keer op lutradur te strijken. groeten van liesbeth

Marrie-jette zei

Ik vind het net een sprookje...Dat de vormen erin blijven zitten na het koken is toch bijzonder?Wel ben ik nieuwsgierig hoe je het verwerkt in een werkstuk.

Leny Huneman zei

Wat ben je toch altijd met spannende dingen bezig.
Wel een lief stofje.

Hannie de Beer zei

Toch een prachtig resultaat zag ik op de fireblog,al is het niet precies wat je voor ogen had.

janneke zei

Spannend wat je verder gaat doen. Dit resultaat is leuk... maar dat is het dan ook.

Franny zei

Het papier waarop je de verf aanbrengt heeft ook effect op het resultaat. Met printerpapier was bij mij de afdruk veel feller dan bij schetspapier. Bij een werkstuk heb ik dus printerpaier gepakt en de kleur was niet zoals ik verwacht had. De kleur was niet fel ( misschien te lang laten drogen?) Experiment moet ik dus eigenlijk overdoen.

Kit Lang zei

My translator isn't working here - but is this disperse dye or transfer paint?

Looks lovely!

Suus zei

Hij is prachtig je zou er inderdaad zo een sjaal van maken.

Unknown zei

had je te lang gewacht met drogen. wat is lang?>

Nienke zei

Nee te lang wachten kan eigenlijk niet. Ik bedoelde meer dat het waarschijnlijk geen polyester was maar viscose of iets dergelijks wat minder goed werkt dan polyester!