zaterdag 20 oktober 2012

Bosboekje en AQGO

Gisteren hadden we de eerste bijeenkomst van het winterseizoen voor de Art Quilt Groep Oost. Twee jaar lang waren we met 6/7 mensen op een (hele ruime) zolderkamer bezig. Dit jaar pakken we het grootser aan: een nieuwe lokatie in een dorps-zalencentrum en we zijn flink uitgebreid met de leden van de Hedendaags en Eigentijds-groep van Ina Klugt. Door ziekte van Ina werden de plannen natuurlijk drastisch omgegooid. Zo jammer voor Ina, die met zoveel plezier les gaf aan deze groep enthousiaste quilters! Zij was gisteren dan ook de grote afwezige en onze gedachten waren bij haar.Voor de eerste bijeenkomst hadden nieuwe leden Jo en Gerrie een experiment genomen uit Quiltnieuws, het blad van het Quiltersgilde. Een boekje maken uit één fat-quarter. Dat klinkt spannend en dat is spannend. Hier zie je Jo´s lap, met een compositie van mijn favoriet Kaffe Fassett.


Zelf ben ik aan de slag gegaan met een verticaal geverfde lap, katoen fluweel, waar ik verticale boomstammen op gemaakt heb waardoor het lijkt of je naar landschapjes aan het kijken bent.

En wordt dit dan een boekje? Nou het zou zo maar kunnen:

Maar in mijn hoofd broed het plan om er een 3D object van te maken. Dus wordt vervolgd! Het was een hele leuke dag en ik kijk er naar uit om komend jaar met deze groep op te trekken.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ooooh, dit is prachtig Nienke! Een prima idee, om er een 3D object van te maken! Ik ben benieuwd, spannend hoor!

Beth zei

I love the tree landscape you made. VERY interested to see what you do with it.

marjolijn zei

Wat een prachtige landschapjes krijg je zo!
gr. Marjolijn

Marijke zei

Wat wordt dit mooi!!!!

christina zei

Zo'n grote groep versterkt elkaar alleen maar.