vrijdag 26 oktober 2012

Schildpad vervolg en workshop

Ah we zijn het allemaal aardig eens ;-), de geel met paarse lap moest het volgens mij ook worden. En gelukkig had ik vandaag een workshop bij Marjon Hoftijzer, dus kon ik de pro even om advies vragen. Natuurlijk, het moest groter, uit het midden en niet gekaderd (ik wist het wel maar kwam er even niet op ;-) en toen zag het er zo uit:De gele lap moet dan geintegreerd worden in de achtergrondlap, uitdaging. Heel misschien, maar dat kan ik later beslissen, moet de schildpad toch in z´n kader blijven van mij.


Ik zet ze hier allebei weer neer, dan kan ik er nog even verder over nadenken.

We hadden vandaag een superleuke workshop bij Marjon, ´Kleine composities van nieuwe materialen´ (17 november weer zag ik in de agenda).

Nieuwe materialen, zoals synthetisch vilt en puff paint.

Oh wat vind ik puff paint lelijk. Zo dat is er uit.
Ik vind het net zoiets als pur-schuim en ik begrijp niet waarom mensen hun stof verpesten met zoiets naars. Het gevoel van styropor kunstsneeuw onder je kerstboom. Brrr.

Maar zin of geen zin, dat was het eerste wat we vandaag gingen doen, witte puff paint op laten zwellen. Twee keer diep ademhalen, wat sombere gedachten wegzuchten en gaan.

Met vereende krachten, en veel tips van Marjon, was ik aan het eind van de dag, toch een soort van heel gelukkig met mijn compositie, waarin zowaar puff paint op synthetisch vilt (Janneke!) is verwerkt :


Ik heb nog een tweede gemaakt maar die is nog ´onderhanden´.

En om deze foto tussen de andere foto´s moest ik erg lachen (het is om de stand van het strijkijzer te onthouden bij gebrek aan pen en papier):

11 opmerkingen:

Ineke zei

Ja klopt, rechtsonder.
Je compositie is toch wel geslaagd hoor.

janneke zei

Dat klinkt zeker akelig: puff paint en synthetisch vilt! Maar de compositie die ik zie is wel heel mooi geworden!

Liesbeth Wessels zei

Ik vind puff paint ook niets, ik vind het zelfs lelijk ! Ik heb een potje staan, maar ik gebruik het nooit. Maar het resultaat is toch aardig ondanks je weerstand. Oh die schildpad uit het midden vind ik het mooist; hij is nog onderweg en gaat niet zo snel...
groeten van liesbeth

els zei

Ja ook ik vind de schildpad uit het midden het mooist. Kan me heel goed voorstellen dat je uiteindelijk toch erg blij was met je compositie met puff paint, ziet er toch prachtig uit en soms is het een verrassing om buiten je comfort-zone te werken.

Hannie de Beer zei

Gelukkig heeft iedereen zij eigen voorkeur! Er zijn veel manieren om met puffpasta te werken,bv. screenprinten.Toch vind ik deze compositie heel geslaagd!

christina zei

Zo'n uitgebreid verhaal verdient ook een uitgebreide reactie.

Om de lappen in elkaar over te laten lopen verkrijg je met het quiltwerk. En wanneer je goed naar de lappen kijkt lopen de lijnen allemaal horizontaal. Als je de schildpad een kwartslag draait (zodat ie ook horizontaal loopt) gaat ie met de richting mee. Even kijken wat het mooiste lijkt. En dan zou ik em van die gele lap af laten lopen. Dus net met de snoet en een stukje lichaam op de donkerdere stof. En wanneer je dan een quiltpatroon kiest dat overal gelijk is komt het helemaal goed.

Jouw pufflap is net zo'n kersttak waar je zo'n hekel aan hebt. Ik vond dat wel een leuke workshop bij marjon. En zoals je gehoord hebt kun je het puff ook weer verven, dus nu je dat weet zie ik jou in d toekomst nog wel puffen.

mia zei

Er wordt wat afgepuft, ben daar ook niet zo dol op het resultaat is wel aardig.
Voor de schildpad had ik een andere kleur, Rood is nl mijn kleur, zou je niet zeggen draag veel zwart, maar daar ging mijn voorkeur naar uit. Zo zie je maar weer smaken verschillen. Zo uit het lood lijkt me leuk, zit er beweging in de schild, gr.mia

Janny de Roo zei

ik geef ook de voorkeur aan "uit het midden", maar het blijft jou keuze....er zijn meerdere mogelijkheden...

Beth zei

You red piece is very dimensional

Sandra zei

Ik zal je twijfel nog even vergroten. De variant met de schildpad uit het kader maar dan met de ruimte aan de randen juist aan de kant waar je de schildpad uit het kader laat lopen en niet aan de rechterkant.

Christel Sins-Camp zei

Ik ga binnenkort bij Gil de Vloo met puffpaint aan de slag, dus misschien heb ik dan nog tips voor je!

En over je schildpad: misschien het middenvlak uit het midden, waardoor de schildpad weer meer naar het midden gaat. Als je dan voor een blauw middenvlak kiest, gaat hij van water naar land (of anderom). Nog een paar keien rondom en wat waterplanten en je hebt je eigen terrarium!

Leuk hè, al dat commentaar waar je eigenlijk niks aan hebt (ha, ha)!!!