maandag 16 juli 2012

Stof marmeren bij Hannie

Afgelopen vrijdag waren Suze en ik welkom bij Hannie om te leren papier scheppen en stof marmeren, twee dingen die ik niet beheers. Erg leuk.
Niet alleen leerde ze ons de theorie, ze had ook alles klaar gezet om het direct uit te proberen, geweldig! Hier de resultaten van het stof marmeren:
Deze is op zijde, dat blijft toch het allermooiste om te verven! Moet je die glans zien op de tweede foto!
Maar ook goedkopere synthetische stofjes van de markt met glimmers erin deden het geweldig:Ook op donkere stof met witte marmerverf een succes:


Deze marmerverf drijft op gewoon water, hoe makkelijk is dat:


En als je lapje eroverheen is geweest, is het water weer ´schoon´ en klaar voor de volgende, geweldig toch! De verf heet Magic marble, is van Hobbyline en oa. bij LTC in Leiden te koop.

Bedankt Hannie voor zoveel gastvrijheid en gezelligheid!

16 opmerkingen:

Ineke zei

Als ik het goed heb is dat niet meer leverbaar. Ik gebruik Easy Marble, dat is hetzelfde en bij de Kwast verkrijgbaar.

Aart zei

Leuke workshop van Hannie met interessante resultaten, idee voor AQO?
http://quiltaart.blogspot.nl

Janny de Roo zei

Ik heb het ze op de Floriade zien doen, maar dan op papier.....! Er komt telkens weer iets leuks uit te voorschijn.

mia zei

Leuke resultaten, maar het is Hannie wel toevertrouwd om je op weg te helpen met technieken.
gr,mia

christina zei

Ik had het al bij suze en hannie gezien. Jullie hebben echt veel lappen gemarmerd. Super. Wat heeft die dame uit eindhoven toch veel kennis in huis he? En het leukste is ze deelt het ook zo graag. Ze zou jouw moeder kunnen zijn.

Hannie de Beer zei

Heel leuke resultaten Nienke! Maar voor mij was het ook supergezellig om te doen met twee van die handige dames! En ik heb er natuurlijk ook weer het een ander van opgestoken!

miekequilt zei

En weer een stapel nieuwe,leuke,mooie lapjes.
Wat heerlijk, zo'n quiltvriendin.

Suus zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Suus zei

wat zijn ze mooi hè en die zwarte doen het ook zo goed.

els zei

Dit is zo leuk om te zien. In de zeventiger jaren ben ik bij de Witte Lelie afgestudeerd op het thema marmeren. Ben toen met alle mogelijke verfsoorten en chemische stoffen aan de gang geweest op uit te vinden hoe verf zich op de stof zou hechten. Nu zie ik dat die verf inmiddels gewoon te koop is.
De techniek schrijdt voort.
Mooie resultaten Nienke.

janneke zei

Wat gaaf Nienke!!! Ik sluit me bij de opmerking van Aart aan!

Beth zei

What an interesting product that uses just water. You've gotten great results

marjolijn zei

Wat een feestdag moet dat geweest zijn. En geweldige resultaten!
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Els, welke verf gaf het beste resultaat toen jij experimenteerde Ik heb het ook al uitgeprobeerd (olie, acryl)maar met niet echt goed resultaat. Is wel een leuke bezigheid.
Die marble kopen komt nogal duur uit voor echt grote stukken
Roy.

Tonny zei

Hi Nienke

Leuk he, zo'n dag samen experimenteren? Wij hebben deze workshop vorig jaar in november gedaan op de Fibermail ontmoetingsdag bij LTC. Wij hebben daar toen allemaal die marmerverf gekocht en met ongeveer 17 dames en veel verschillende lapjes waren de resultaten heel verrassend.Ik weet niet of ze niet meer te koop is maar zo'n setje ( 2 verschillende ) kostte 0ngeveer 11 euro. Daar zitten 6 flesjes in dus dat is niet echt duur. Wij vonden ook dat je met goedkope synthetische organza leuke effecten kreeg. Zeker als je er dan 2 over elkaar heen legde. Ik heb nog steeds een heel flinke voorraad gemarmerde lapjes en gebruik ze regelmatig in projecten. Gek genoeg heb ik er nog niet aan gedacht om het met zijde te proberen. Ik zit nu ( heerlijk ) in Florida maar als ik weer thuis ben ga ik weer eens experimenteren. Bedankt voor het opfrissertje!
groetjes van Tonny

chara zei

Hoi! Ik wil graag en katoenen shawl van 2 meter verven op deze manier. Is dit mogelijk? Groetjes Chara