donderdag 19 juli 2012

Quilten Speciaal dag 4 - werken met een vorm

Afgelopen zaterdag hadden we de vierde bijeenkomst van Quilten Speciaal. De groep is al aardig aan elkaar gewend, iedereen is enthousiast en niet bang om te leren, prettig!

Marijke Schurink was wederom de docente, en als eerste bespraken we het huiswerk, Ga aan de slag met de composities die je in de les gemaakt hebt, onderzoek alle mogelijkheden met de gekozen vorm en maak één compositie af in welk materiaal dan ook.

Ik vond het knap lastig, mijn vorm was niet te moeilijk dus dat was het probleem nieten ook de (linker) collage, leek me goed genoeg om mee verder te gaan:Met horregaas, plastic placemats en een gesmolten vuilniszak, maakte ik dit:


Tja. Dat dacht ik dus ook. Wat nu. Wel erg leeg/saai.
Dus na wat denkwerk, uiteindelijk nog maar wat lijnen toegevoegd:


Al wel veel beter maar ik ben er niet supertrots op. Toch heb ik er wel veel van geleerd, zo kreeg ik als feedback dat ik te weinig variatie in toon aanbreng. In dit geval is het niet de kleur maar het feit dat alles transparant is. Ik had voor een beter resultaat beter een vorm af kunnen dekken aan de achterkant. Weer wat geleerd, ik sla het allemaal op en doe er mijn voordeel mee!

Achteraf wilde ik dat ik met deze opzet was verder gegaan, maar dat kan natuurlijk altijd nog:Om na deze zware bevalling, even iets luchtigers te maken, naaide ik in twee avonden, deze buitenquilt met dezelfde vorm en de door schoonmama meegebrachte tassen:

11 opmerkingen:

Aart zei

Leuk om je gedachtegang te volgen. Succes!
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Goed om zo alles na te gaan en toe te passen naar je eigen inzicht! Het blijft toch een kwestie van uitproberen, Soms lukt het meteen., maar zo krijg je inzicht. Succes! De buitenquilt is prima gelukt!

els zei

Heerlijk om te zien hoe je steeds een stap verder komt . Je buitenquilt vind ik erg mooi gewoden.

janneke zei

Wat toch heerlijk, zo'n cursus!! Heb je de delen van je buitenquilt op deze foto al vast zitten?

Marrie-jette zei

Ik had al een paar keer naar je huiswerk gekeken en vind het eigenlijk nog steeds saai(sorry)Ik zou dezelfde vorm er nog tig keer in tekenen,niet overtrekken maar uit de losse hand.Zo kan je dezelfde vorm houden die toch steeds anders is.Het is maar een gedachten van me...(Ik denk graag mee)!

Beth zei

Love the bottom most piece the best

christina zei

Wat krijg jij een goede feedback.

Sommige dingen hebben ook met smaak te maken want jouw werkstuk met transparante dingen vind ik juist de eerste mooi door de eenvoud ervan.

Jouw buitending is prachtig.

mia zei

Het valt niet mee om je gedachten en ideeen te verwezelijken, ik vind de transparante mooi maar tegen een gekleurde achtergrond misschien bijzonder (leuk gekleurd lapje?) maar je buitenquilt is heel leuk en heel apart met dat zelfde patroon, gr.mia

José zei

Ik vind jouw transparante lap lang zo gek nog niet. Misschien er even iets mee door gaan?

joke zei

Een workshop is toch om leuk te spelen en te leren. De resultaten hoeven toch niet gelijk naar je zin te zijn? Ik maak nooit iets moois op een workshop, daar heb ik me maar bij neergelegd en ik concentreer me op het leren van wat er te leren is.

miekequilt zei

Ik heb bewondering voor het feit dat je ons laat delen in je gedachtegang. Vooral omdat het mij moeilijk lijkt dat anderen een heel andere mening hebben. Ik zou steeds aan mezelf twijfelen.