maandag 2 juli 2012

Nee zo eenvoudig is het niet ;-)

Goed, ik was er helemaal klaar voor. Ontwerp: check. Ontwerp op stof getekend met projector: check. Stof gesandwiched tot een ´canvas´: check.
Dit alles op de schildersezel gezet en de kinderlijm binnen handbereik want ik ging de methode van Sue Carlson uitproberen, beetje kinderlijm erachter zodat het voorlopig blijft zitten, en later tijdens het quilten wel weer verpulvert.


En of dat goed werkt? Nou niet dus. Die kinderlijm zal wel alleen werken bij hele dunne stofjes en liggend verwerkt. Maar ik ben er na 3 pogingen mee opgehouden, alles zat eronder maar niks zat vast, dat gevoel ken je vast wel.
Dus alles eerst maar eens vastgespeld, de eerste stapjes:Maar wat doet dat zalmroze er nou ineens in? Gelukkig zo weer te verwijderen, pffff:


Ik zet het met een klein steekje via de achterkant vast, best veel werk maar ja, ik wilde eens wat anders uitproberen ;-).

En als het niks wordt, ach, dan kan ik er altijd nog een picknick, of ipad-hoesje van maken, kijk maar bij mijn laatste blogpost voor Bernina:


8 opmerkingen:

Aart zei

Wat jammer nou! Ik heb even op de site van Sue gekeken, ze maakt wel mooi werk. Misschien toch de sandwich vlak neer leggen. Ik zou de moed niet opgeven.
http://quiltaart.blogspot.nl

meta zei

Prym heeft ook een plakstiftje, is dat iets? Zo'n geel ding.

Janny de Roo zei

ergens toch lachwekkend, dat het om zo'n kleine kleinigheid mis kan gaan....!

christina zei

Je maakt het jezelf ook wel heel moeilijk. TOen ik die schildersezel zag moest ik direct denken aan de lessen van Colette.

janneke zei

secondelijm misschien? Plakt wel goed. haha
Wat zou nu het voordeel moeten zijn van het uitwerken op een schildersezel?

Hannie de Beer zei

Ik gebruik altijd textielspuitlijm,werkt prima.
Maak het jezelf niet te moeilijk!
Gewoon niet opgeven!

Suus zei

Mooie omslag Nienke, en ook nog handig en een erg goed idee trouwens.

Wil zei

Gewoon een lijmstift gebruiken. Elk merk kan.