zaterdag 24 maart 2012

Qvilt dag 3

Vrijdag weer zo´n superleuke dag bij Jolande van Luijk gehad, thema is nog steeds structuren in vilt, zodat het gebruikt kan worden in een (art)quilt.

Ik had nog wat in te halen van vorige keer, hier twee lagen naaldvilt en twee dunne stofjes, waarbij met repen schilderstape, ruimtes zijn vrij gelaten en later opgenknipt:


De kwaliteit van de foto´s is niet supergoed maar je krijgt wel een indruk.
Daarna met draden in de weer, hier op een hele dunne laag wol. Het is vrij kwetsbaar maar als je het toch weer vaststikt maakt dat natuurlijk niet uit:


Ook op een dunne laag wol, reepjes paars polyestervlies, pakt ook allemaal, puur met water en zeep zonder punchen of vastnaaien:


Zelfs mijn eigen geverfde katoenen lappen (maar wel satijn) krijg ik vastgevild zonder hulpmiddelen:


En vandaag is het me gelukt om gaten te vilten, mooi rond en zonder stof ertussen:

Tot slot, er werd al eens gevraagd wat de toepassingsmogelijkheden zijn, nou veel natuurlijk als je het mij vraagt ;-) maar ik zie altijd en overal mogelijkheden. Ik ben inmiddels ook begonnen met een vilt-quilt. Een proeflapje verder verwerkt in een proefquilt, nog niet af, maar in elk geval een stuk om ervaring op te doen:


Showing the results of the third day of a series of workshops with Fibreations, to make wet felt pieces to incorporate in quilts. We are experimenting in creating structures. And looking for ways to use pieces of felt in a (art)quilt (will not try to piece it ;-).

9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig deze experimenten.Ze zijn stuk voor stuk uniek! En de toepassing in een quilt gaat je zeker lukken,getuige het werkje met je eigen stofjes!

Joke Hardenbol zei

Wat een geweldige cursus. En wat maken jullie een prachtige dingen.
Ik ben niet zo'n vilter (al hebben we toevallig bij Steekplus gisteren een workshop knikkers invilten gehad)maar als ik dit zie wil ik ook zo'n cursus.

marjolijn zei

Dat ziet er allemaal weer heel veelbelovend uit. Leuk al dat geëxperimenteer.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Prachtig, prachtig. Die eerste en de laatste laten heel duidelijk de mogelijkheden zien. Ook de eigen geverfde lappen kunnen zo dus verwerkt worden. Ben heel benieuwd naar het resultaat. Breng je het de volgende keer mee ? groeten van liesbeth

Anoniem zei

Lijkt me zo leuk, dat vilten!

Beth zei

I agree with Liesbeth. The first and last pieces are fabulous just the way they are. I love your work.

christina zei

Je gaten zijn super gelukt.

Suus zei

Wat zijn ze allemaal prachtig, dat word vast een hele mooie viltquilt.

Dea zei

Wat een fantastische texturen geeft dat vilten toch. Prachtig! Die cursus lijkt me geweldig