woensdag 7 maart 2012

Nu ook op Pinterest


OK, ik heb er een nieuwe digitale verslaving bij, Pinterest.

Zo wordt het omschreven:
Pinterest wordt nu al gezien als dé online trend van 2012. Het is een visueel gedreven sociaal netwerk waar gebruikers virtuele prikborden vullen met beelden van het web door ze op prikborden te 'pinnen' in een reeks van zelfgekozen categorieën. Zoals bijvoorbeeld 'inspiratie voor een nieuwe aanschaf' of 'favoriete boeken' Op deze manier vind je altijd snel eerder gevonden objecten op het web terug en kun je samen met anderen je vondsten delen. Andere Pinterest gebruikers kunnen door middel van 'follow', 'repinning', 'comments' of 'likes', hun voorkeuren aangeven via hun eigen prikborden. Dit maakt het tegelijkertijd tot een sociaal netwerk.

Maar nog sneller heb je door wat het is en wat het kan doen, als je even wat digitale prikborden bekijkt:

Die van Melody Johnson is bijvoorbeeld enorm inspirerend:
http://pinterest.com/fibermania/

Of wat dacht je van deze:
http://pinterest.com/oompah/

De mijne is nog niet erg gevuld maar hey, ik ben ook pas net begonnen ;-):
http://pinterest.com/verfvirus/

Een enorme bron voor inspiratie, en vele uren surf- en kijkplezier. Enjoy!
PS. Als je niet wilt wachten tot je toegelaten wordt, stuur me even een mail en ik nodig je uit, dan vermijdt je de wachtlijst.

PS2. Als je meedoet, vergeet dan niet de originele bron/kunstenaar duidelijk aan te geven. Het frustreert veel kunstenaars als ze niet de credits krijgen voor hun werk, en terecht! En probeer ook zoveel mogelijk te pinnen vanaf de originele bron en niet naar bijv. blogposts die er naar verwijzen. Dan hebben ze er ook nog iets aan!

My new addiction: Pinterest, check it our yourself as it is so very very inspiring to see what the people you follow like and use as an inspiration.

5 opmerkingen:

Joke Hardenbol zei

Ik heb ook een account, maar ik kom ook heel negatieve reactie tegen inderdaad b.v. over het feit dat je de foto's ook kunt vergroten zodat er geen reden meer is om naar de 'bron' te gaan.
Het zal net als alle sociale internetsites wel voor en tegens hebben.

Hannie de Beer zei

Lijkt me erg leuk en inspirerend! Maar ik kijk het nog even af. Hopelijk kan ik wel op die jou kijken?

Sonja Thalen zei

Ja leuk hé. Ben er ook aan verslaafd.

Liesbeth Wessels zei

Heel leuk, ik ben al op een aantal sites geweest. Kijk het ook nog even aan. Zal dan moeten kiezen tussen pinteresten of bloggen ? groeten van liesbeth.

AnneJeu zei

Ook ik ben al begonnen, maar heb nog geen tijd om verder te gaan.
Heel gevaarlijk verslavend.....