woensdag 31 augustus 2022

Show & tell bij de Open dagen van Quiltkompas

Toegegeven, ik verf mijn stoffen graag zelf :-). Daar gaat dit blog ook over tenslotte. Maar als de lap geverfd is, moet ie niet in de kast verdwijnen. Ik probeer altijd te ontdekken wat de verflap in zich heeft voor het maken van artquilts. Zo ontstond een hele serie op verflappen geïnspireerde artquilts:


Het is een jarenlange zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en ontwerpen van artquilts. Zo ben ik nu bijvoorbeeld bezig te ontdekken of ik met rulerquilting sneeuwverf mandala's kan 'verrijken'.
Over deze zoektocht vertel ik binnenkort in een 'show & tell' bij de open dagen van quiltwinkel Quiltkompas (in het recent vernieuwde atelier!) op 10 en 11 september a.s.

Tegelijkertijd ik heb ook een zwak voor kant-en-klare stoffen. En de serie Grunge is mijn absolute favoriet. Ik heb altijd gezegd, als ik om welke reden dan ook niet meer kan verven, dan stap ik over op Grunge stoffen. Ik vind het 'geverfde' effect van de stof zo mooi. Dit is bijv. de augustus reeks van de Grunge club:


Sterker nog, ik heb zelfs al twee (moderne) projecten onder handen met deze stof. Welke? Ook die laat ik graag zien bij mijn Show & tell, tijdens de open dagen van Quiltkompas:


Praktisch:

  • Welkom tijdens de Open Dagen zaterdag 10 en zondag 11 september, van 10-16 uur.
  • Show & Tell van Nienke de Lange: zaterdag om 11 en 13 uur, zondag om 11 uur.
  • Adres: Couperusweg 13, 1217 TA in Hilversum.
  • Let op: betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag (dus niet op zondag).
  • Alles op de begane grond, u hoeft geen trap meer op. Koffie en thee met iets lekkers in een tuin vol gezellige zitjes.
PS. De opendagen vallen samen met de Open Monumentendagen in Hilversum, een perfecte combinatie voor een dagje uit! En in het Singer Museum in Laren (mijn favoriete museum) opent die week de expositie Impressionisme en Modernisme in Nederland, ook een tip!

Geen opmerkingen: