zaterdag 19 februari 2022

Een gradatie verven op een katoenen lap

 


Met onze artquiltgroep Colorminds gaan we in mei exposeren bij de Nadelwelt in Karlsruhe. Heel veel zin in maar er moet nog wel wat gebeuren. Een van de kleurcombinaties is petrol, paarsroze en cognacgeel. Mooie comib en ik heb zowaar een plan. Eerst maar eens de achtergrond verven. In een emmer met sodawater een grote lap een nachtje laten weken. Daarna drijfnat in een bak geplooid en even goed gelet op onder/boven etc. 
Dan flink wat verf (50 ml oid) aan de rechterkant gegoten en met goede handschoenen de verf van rechts naar links 'geduwd'. 


Nog even checken of ik geen witte plekken heb en dan een nachtje rustig laten staan, niet meer aankomen ;-).


De volgende morgen spoelen et voila, een prachtige struik tegen een lichte lucht. 


Als bonus omdat ik zo rustig gewacht had en nergens meer aan had gezeten kreeg ik takjes bovenin ;-)


Hier kan ik weer mee verder... wordt vervolgd!1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Een bijzondere verf sessie! Ik wens jullie veel succes in Karlsruhe!