zaterdag 15 juni 2019

Oververven - experiment 4En nog een experiment met de klemmen, eerst weer een harmonica gevouwen en vervolgens plooien teruggeklapt de andere kant op en vastgestikt.


Vervolgens weer met klemmen gespeeld, drie verfbaden, steeds de klemmen opgeschoven in een bepaald ritme

Omdat ik met Rayon garen gestikt had, kon ik het eenvoudig lostrekken na afloop. Rayon/Viscose is minder sterk als het nat is, in tegenstellig tot katoen, dat wordt juist sterker. Probeer dit dus niet met zijde of ander stoffen! Ik gebruik 1 draad katoen en 1 draad rayon (madeira glansgaren is van rayon-viscose maar er zijn er meer). 


Best een bijzonder effect levert dat op:


Ik verheug me op morgen, dan ben ik te vinden in op het Textielfestival Weerribben in Multifunctioneel centrum Dalzicht, Frieseweg 39, 8375 AH in Oldemarkt, samen met Suze Termaat, Marjolijn van Wijk en Eke Krug. We demonstreren in twee blokken van 11-13 uur en van 15-17 uur.

1 opmerking:

mia zei

ik zie jullie morgenmiddag, mooi expiriment