dinsdag 29 augustus 2017

Workshop met Caroline Bartlett
Afgelopen weekend met veel plezier bij Hawar deelgenomen aan de workshop Mark making van Caroline Bartlett. Monoprint en zeefdruk. Ik wilde graag eens onderzoeken hoe ik met de grote stapel ijsverflappen aan de slag kon.
Eerst maar eens iets met kristallen die als puntige bladeren/bloemen uitpakten ;-)


Nog iets te scherp maar daar kunnen we met stiksels wel wat aan verdoezelen.
Dan de mandala's, heel fraai maar ja, ook vrij heftig qua kleur/drukte motief etc.
Wat spelen met een fotofilter bracht me op het idee de buitenrand te bewerken. En gelukkig was de focus van Caroline Bartlett om vooral ook te kijken hoe je met monoprint en zeefdruk van licht naar donker kunt werken.


Leuk experiment om variaties met zeefdruk hierin te bedenken:


Ik geloof dat dit een ontwikkelrichting is waar ik nog wat meer tijd in ga steken! Waardevolle lesssen weer geleerd!

2 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Ik kan mij voorstellen dat dit bij jou past Nienke. Ik ben best wel benieuwd naar het resultaat, maar dat zal wel even duren.
Eerst is alle aandacht natuurlijk gericht op de zondag van de ATT. Leuk initiatief hoor.

Hannie de Beer zei

Leuk experiment. Weer een andere kijk op zeefdruk!Of gebruik je thermofax screens?