woensdag 6 januari 2016

Bijzonder project, 101 vrouwenMarijke Schurink (Beeldend kunstenaar en o.a. docent bij Quilten Speciaal en de DIY Textile School) is met een bijzonder project bezig '101 vrouwen versierd'. Aanleiding is het boek van historica Els Kloek '1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis'. Een boek vol prachtige portretten van krachtige vrouwen. Marijke is met deze portretten aan de slag gegaan en voegt een bij het portret passende sieraad-achige bewerking toe. 

Ik werk intuïtief, kijk naar de sfeer, kleur, houding van het portret en hoe het gemaakt is en laat me hier door inspireren. Ik vind het fijn om allerlei technieken te kunnen toepassen; door te knippen, borduren, krassen, vouwen, foto's toe te voegen, ontstaat er een gelaagdheid in het beeld en het portret krijgt een extra zeggingskracht.

Inmiddels zijn de eerste 24 portretten klaar en te bezichtigen in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. Om de volledige serie af te kunnen maken, doet Marijke nu de volgende oproep:


Ik zoek sponsors om verder te kunnen werken aan de volgende 77 portretten. Deze wil ik tonen als column in een landelijk dagblad en daarnaast als complete serie: '101 vrouwen versierd' te exposeren in een museum in 2017. Ik ben hiervoor een crowdfunding project gestart, hier kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat:

https://www.voordekunst.nl/projecten/3972-101-vrouwen-versierd

Je kan zelf een donatie doen maar je helpt mij ook ontzettend door de link door te sturen naar andere kunstliefhebbers in je vrienden en familiekring.
En kom alvast kijken naar de eerste 24 portretten uit de serie in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort!

Opening tijden: 8-9-10-15-16-17-21-22-23 januari van 13.00 - 17.00 uur.

Hartelijke groet van Marijke

Een mooi project, ik deel deze oproep daarom graag verder!

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk, als het lukt ga ik nog kijken. Ik heb het boek laatst gekocht!

Jo Huijsman zei

Een bijzonder project, hopelijk kan het worden gerealiseerd
.