dinsdag 29 december 2015

IJsklontjeskubus

In Augustus volgde ik een 4daagse workshop 'Het Proces' door Dineke Ugen en beeldend kunstenaar Willem Corsius bij Cordi atelier in Groningen, samen met Marjolijn van Wijk. Toen mochten we er niet over bloggen om het proces niet te verstoren voor een volgende groep maar nu kan ik het vast wel delen. Tijdens deze dagen wilde ik heel graag met mijn ijsklontjes geverfde lappen aan de slag en toen we aan de gang gingen met perspectief, zag ik onder mijn handen vanzelf een ijsklontjeskubus ontstaan.


Toen geprobeerd met een fotokopie van de geverfde stof:


Dat was handig want zonder het te verknippen zag je al wat er fout ging, er zat niet voldoende donker in de stof. Daarom er maar een reeks donkergekleurde geverfde stoffen bij gehaald:

Al knippende ontdekt dat ik heel goed op de achterliggende lijnen moest denken wilde ik het idee van een blokje/kubus erin houden. Uiteindelijk dit gespeld eindresultaat.
Dat moet nodig eens afgemaakt worden en daar zijn deze dagen heel geschikt voor! Eerst flink de y-zoom geoefend ;-) en daarna gestart met quilten.  Het is heerlijk om gewoon de lijntjes te volgen, met iriserend garen:


Ben er al achter dat de blokjes nog wel wat kunnen gebruiken aan witte buitenkant lijnen. Wordt vervolgd maar het is nu al een quilt die me bevalt, want de stof doet wat het in zich heeft: ijs en waterigheid weergeven, precies zoals het geverfd is!


12 opmerkingen:

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dat van de fotokopie van de stof is een goed idee. Het wordt vast een pracht ijsblokje.

Eke zei

Heerlijk weer aan het werk. Mooi resultaat, je ziet inderdaad het ijsblok ontstaan, knap hoor!

mia zei

Leuke ontwikkeling van je proces, ijscube ziet er goed uit

Tonny zei

Ziet er fantastisch uit, Nienke. Ik doe het je niet na!

Aart zei

Hoe meer ik naar de foto kijk, hoe bijzonderder ik het effect met de ijsblokjes lappen vind. De transparantie en tekening in de stoffen zijn erg mooi.

els zei

Prachtig. Je ziet echt doorzichtig ijs. Knap hoor.

Hannie de Beer zei

Echt ijzig! Wat een goed idee om eerst een foto opzet te maken!

Unknown zei

Prachtige quilt word dat Nienke, ik zie ook de transaparantie erin. Mooi doorgequilt.

Anoniem zei

knap gedaan!

marjolijnvanwijk zei

Wt heerlijk dat je dit aan het afmaken bent. Wordt echt heel mooi. Het was een heel gepuzzel, maar dan heb je ook wat. Zo leuk dat dit, toch wel, heel traditionele blokje zoveel in zich heeft en een echte art quilt wordt.

marjolijn zei

Unknown is eigenlijk best bekend. Geen zorgen. Ik stond ingelogd onder een andere naam. Sorry.

Marloes zei

Het lijken net doorzichtige blokjes, mooi hoor!