woensdag 11 november 2015

IJsklontjes en bleekmiddel


De belgische mevrouw die zo lief was om mij de tip van ijsklontjes en 'Javel' (dikke chloor) te geven, bedank ik via deze weg nog maar eens. Want wat een prachtige gevlamde lappen kwamen er uit de emmer!

Het werkt hetzelfde als met verven, alleen is de basis een zwarte lap en sprenkel je chloor ipv. verf over de ijsblokjes:


Je ziet de lap tijdens het smelten van de blokjes al oplichten. Tis altijd afwachten welke kleur naar boven komt. Zwart is vaak een oververving van een andere kleur en zelf ook samengesteld uit meerdere kleuren. Dit keer had ik een roodoranje basis, niet slecht...

Na  het spoelen nog wel even een anti-chloor badje gegeven, de meningen zijn er verdeeld over of het nodig is, je schijnt  het ook gewoon goed te kunnen wassen maar goed, ik heb ze in huis en gebruik ze dan ook maar. Helaas was het toen al donker dus de foto's zijn een beetje korrelig:
Met de ijsverflappen van gisteren:


Zo, nu heb ik wel een mooie basisset lappen  voor  zwart-wit en een accentkleur.
De  naaimachine mag weer op tafel!

PS. Voor wie het nog gemist heeft, volgende week vrijdagmiddag 20 november geven we een  Show & tell met de groep Colorminds in de Drommedaris in Enkhuizen,  van 14-16 uur. Reserveren kan hier: http://www.drom.nl/1094


Als de lappen dan nog niet verknipt zijn, neem ik ze mee ;-)

9 opmerkingen:

Wil zei

Heel mooi!

Aart zei

Mooie vlammen in je chloorlappen!!

Hannie de Beer zei

Helemaal te gek deze resultaten. Een echt vlammende Herfst!

Eke zei

Geweldig!

miekequilt zei

Schitterend. Ik heb ook altijd " geleerd" dat je een anti chloor middel moet gebruiken. Ik denk zo maar, dat je het nog een keer kunt proberen.
Enkhuizen gaat helaas niet lukken.

els zei

O Nienke wat prachtig. Zo leren we steeds weer bij. Wat is een anti-chloor middel?

Unknown zei

Wow wat zijn die ook mooi geworden zeg.

marjolijn zei

Oh wat krijg ik een warm gevoel van deze lappen.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Ik heb chloor verven ook wel geprobeerd met groene stof dat een moie blauw werd met witte vlekken als een wolkenlucht maar dan met de kwast. Met ijsklontjes geeft een mooi effect. Volgens mij is het anti chloor middel om het bleekproces te stoppen want het kan door gaan tot de gaten in de stof vallen. Bij een textielplusbeurs van een aantal jaar geleden heb ik een werkstuk gezien waar dit met een rooster echt tot gaten toe gedrukt was in een velour lap.