vrijdag 9 oktober 2015

Twee weken Frankrijk

Tijd tekort om verslag te doen van mijn uitstapje naar Frankrijk in de tweede helft van September. Patchwork Europe bezocht, buitengewoon van genoten, hier in de fotogalerij van de organisatie kun je nog wat nagenieten.

Twee dagen rondgekeken bij de exposities in Val d'Argent, we vielen gelijk met onze neus in de boter bij Erica Waaser


en Michèle G. Samter


Heel veel moois gezien, ik ga het hier niet allemaal beschrijven, teveel, maar laat ik eruit lichten wat voor stofververs toch wel het neusje van de zalm is. Zo hadden we daar een geweldige solo-expositie van Heide Stoll-Weber, zo mooi:


Mocht je dit gemist hebben, er is ook een boek uitgegeven waarin ze haar werk en techniek beschrijft, aanrader!Verder was er heel veel werk met handgeverfde stoffen, deze hing bijvoorbeeld bij de QuiltCon expositie, is van Emily E. Coffey:


En deze trof je bij de wedstrijdinzendingen, Reflets sur l'eau van Brigitte DidierDeze, bij de groepsexpositievan ArtQuiltFusion, getiteld Flames, van 'onze' Hilde van Schaardenburg vond ik ook prachtig:Zo knap hoe het effect van de verf de hoofdrol krijgt in het werk! 
Of in dit geval, hoe gradaties te gebruiken om diepte te krijgen, Dragon Flies van Barbara Lange:


En de solo-expositie van Olga Prins Lukowski maakte ook indruk, hier één van haar nieuwere werken:Zomaar een paar foto's van de vele prachtige quilts die ik gezien hebt, het was weer een geweldig mooie editie.

Daarna begon de vijfdaagse masterclass met Nancy Crow, en dat was een hele bijzondere ervaring. Al was het maar omdat het in dit prachtige gebouw was:Met dit uitzicht:


En we allemaal een designwand van 2x2 meter hadden en twee grote werktafels:


Nee er mocht niet geblogd, gefacebooked of op een andere manier met de rest van de wereld gedeeld worden wat we deden. Dat gaf veel rust. En focus. En concentratie. ;-)

Nancy is een pittige docente die weinig ontgaat, hardop zegt wat ze ziet, en inzet beloond. En dus werd er elke avond tot 11 uur gewerkt. Niet erg hoor, we hadden een goede groep die er echt voor ging. Ik kan er alleen niets van laten zien. Maar... volgend jaar zal er wel een studentexpositie zijn van het gestarte werk in Val d'Argent.
Ik heb de data alvast gereserveerd: 14 t/m 17 september 2016.

Het waren twee geweldige weken. En nu gaan we maar eens voorbereidingen treffen voor de verfdemo's in Maastricht tijdens OEQC, 29 oktober t/m 1 november van het Verfcollectief

4 opmerkingen:

miekequilt zei

Bedankt voor de foto's. Zag tot nu toe vooral traditioneel werk en nu gelukkig art. De quilts zijn prachtig. Jammer dat we niks kunnen zien van de lessen bij Nancy. Maar ik ben wel benieuwd of je genoeg stof mee had.

Hannie de Beer zei

Geweldige foto's die je met ons deelde, dankje wel!
We krijgen vast nog eens je werk van de masterclass te zien? En we kijken uit
Naar jullie demo in Maastricht.

Beth zei

I'm glad you had such a good time. Bet you learned a lot too.

Unknown zei

Wat leuk om wat foto`s te zien Nienke, dat zag er inderdaad erg mooi uit.