zaterdag 12 september 2015

Colorminds in Deventer

Inmiddels is de expositie van Colorminds in de Bergkerk in Deventer, alweer drie dagen aan de gang en we genieten ons drie slagen in de rondte van alle (al bijna 2000) bezoekers en reacties.


In het koor hangen onze themawerken, de complementaire kleursets rood-groen, oranje-blauw en geel-paars.In de zijbeuken hangt individueel werk, op kleur gegroepeerd:


De Ecoprints hebben een mooie nis gevonden met licht achter het doek, een mooiere plek konden ze zich niet wensen:In het schip hebben we elk een vier meter wand voor een persoonlijke presentatie, leuk om daar te zien wat onze handschriften zijn, heel verschillend en toch passen we goed bij elkaar:


Mijn 'wand'


Loes Klein Elhorst

Dochter Hester kan zichzelf nog eens goed bekijken want ze helpt ons deze dagen in alle drukte!


En Rita's kleindochter Floor is onze jongste kracht:


Het gastenboek vult zich met mooie reacties, al is het soms even puzzelen (iemand enig idee wat hier staat?)De Bergkerk is een schitterende kerk, hoog en licht, en met veel mooie details:Geen wonder dat er 's ochtends al mensen staan te wachten om naar binnen te mogen...


Dit weekend gaat de kerk een uur eerder open dan normaal, omdat het Open Monumenten dag/weekend is. En als extra verrassing komen er vandaag en morgen ook  nog koren zingen en monniken rondleidingen geven in deze monumentale kerk.

Welkom in Deventer, waar naast de Colorminds Expositie in de Bergkerk, ook de ATT van het Quiltersgilde in de Lebuïnuskerk is en een Dear Jane Quiltexpositie in de Synagoge!

NB. Fotocredits gaan naar Martin Dijkstra!

11 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Ik heb vergeten om iets in het gastenboek te schrijven,dus maar even hier.
Deze prachtige kerk is wel een hele mooie plek om jullie werk te bekijken.
Ik heb genoten van de kleuren en het prachtige licht.
Het is gewoon de mooiste plek om jullie werk te zien.
Heel erg bedankt voor alles.

els zei

Wat een feest van kleur. Geen wonder dat jullie zoveel enthousiaste reacties krijgen. Wat jammer dat ik dit moet missen, maar hoop jullie in Enkhuizen te kunnen bewonderen.

Unknown zei

Chapeau voor de colourminds; ik heb genoten!!

Tonny zei

Wat ontzettend jammer, Nienke, dat ik deze tt gemist heb. Ben gisteren naar Deventer geweest om de Tt van het Quiltersgilde te bekijken en wist niets van jullie expositie. Eewig jammer dat ik dit niet wist, maar het is ruim anderhalf uur rijden en morgen is er ook de textielmarkt in Rijswijk...........dus dat gaat niet meer lukken, helaas.
Ik heb heel wat gemist, zo te zien.

Hannie de Beer zei

Een grandioos succes deze eerste expositie van Colorminds.Doet zijn naam eer aan . Een feest van kleur!
Mijn complimenten voor deze geslaagde samenwerking!

Wilma zei

Ik heb genoten van jullie prachtige werk in een prachtige kerk

Beth zei

The building is a fabulous venue and the caliber of work done is amazing. The hanging with the light behind was very clever. I am so glad you have had such great success with this show. I blow-up each photo to see details. Of course I recognized all of your pieces!!

ann vanherle zei

prachtig werk!!!!!

Petra Kooij zei

Geweldig wat jullie hebben neergezet! Helaas kon ik niet naar Deventer komen maar de foto's op internet geven een prachtige impressie. En zoveel bezoekers van wat een eer na alle gedane arbeid. Geniet er maar van met de beentjes omhoog:-)

Jo Huijsman zei

Het was genieten Neinke van wat jullie daar hebben laten zien. Klasse en hulde.

mia zei

Al de werken waren stuk voor stuk prachtig van ontwerp en kleur. Vooral het werken met 2 kleuren vond ik heel verrassend.
En wat kwamen ze er in de kerk prachtig uit, bijna sereen door de ruimte en het licht.