vrijdag 31 juli 2015

Ook niet van mijn oma...

Niet alleen wat quilten betreft, ook op ander gebied vind ik het mooi als oude technieken een nieuwe toepassing krijgen. Want onder handen is ook nog een CAL, een Crochet-a-Long met de naam Sophies Garden. Hier kun je alle in het Nederlands vertaalde patroondelen gratis downloaden (ja er zijn gelukkig meer mensen die van delen houden, dank aan Dianne Baan):
http://www.haakdingen.nl/c-2829801/sophie-s-universe-cal/

Ik heb echt een grote bak vol katoenresten van alle kindertruitjes die ik ooit gebreid heb, mooie gelegenheid om ze met dit patroon een bestemming te geven want voor de kinderen wordt het 'm niet meer sinds ik standaard het antwoord krijg: 'iets te kleurrijk ma'  ;-).Juist in de zomer haak ik graag met katoen maar ik ben toch ook voor de verleiding bezweken na de Weversmarkt in Hoorn om te starten met een kantshawl van Kieran Foley nl. deze Sari, ook een combinatie van traditionele techniek in een vernieuwende uitvoering:Dit is het origineel:


Prachtig he? Ik was eerst van plan zelf de kleurtjes ervoor te gaan verven en wie weet doe ik dat nog wel eens maar voor nu heb ik voor Schoppel Wolle Zauberball Crazy gekozen. Want ik heb nog wat meters te verven voor de workshop bij Nancy Crow in september. Ik kocht een aantal restantmeters prachtige lichtblauwe perkal katoen.


En dat het perkal katoen is, is misschien ook direct een puntje van aandacht, de weefdichtheid is zo hoog dat het er op lijkt dat de verf er niet goed in kan komen. En dan heb ik ook nog het idee opgevat om oude resten Procion MX verf weg te werken waarvan de kracht discutabel kan zijn na 7 jaar... Vooralsnog is de oogst 2x grijsblauw, waar het toch echt een zwarte en een tealgroene kleur aan de basis stond ;-), gelukkig moest ik ook veel 'neutrals' meebrengen en normaal gesproken vind ik daar niks aan om te verven. Alles komt goed. 


Nog maar eens de emmers gevuld voor een laatste check van deze katoen:


Kan ik ondertussen mooi weer wat steekjes maken ;-) dat verven is zo gek nog niet. 

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

schitterend de ponchosjaal! wat een fraaie kleuren. En gezellig om de restjes weg te haken. Dacht ik ook laatst... maar moet weer wachten .
En ja stof verven is jou specialiteit , gaat natuurlijk lukken!