zondag 18 januari 2015

Wat er deze week op de tafel lag...

Eigenlijk wel een handige insteek, wat er op de tafel lag, want van enige structuur in de berichten is niet echt meer sprake... ;-) Daarom zal ik handleidingen wat vaker in het menu opnemen en voor de rest gewoon bloggen over wat er op tafel ligt.


Telkens probeer ik weer een stuk te verven voor de Nancy Crow masterclass die ik in September ga doen in de Elzas, en dat levert meters op: Maar ook restjes aangemaakte verf die ik niet telkens wil bewaren. Gisteren Bruin en Fuchsia. Eerst een lap aandrukken in een emmertje, dan de restkleur Bruin erover, flink aanduwen. Na 10 minuten afgieten (bewaren) en in een andere pot omkeren, zodat de stofpannekoek andersom ligt. Dan de tweede restkleur, Fuchsia, er bovenop. Weer aanduwen. Na 10 minuten heb ik de rest bruin waar ook alweer een lapje in lag, er maar gewoon bovenop gegoten om te kijken wat er zou gebeuren, niet meer aangeduwd, leverde ook een mooi plaatje op:Verven is zo moeilijk niet ;-) Dan lag de Patchwork Professional op de mat, met een prachtige quilt van Jacqueline de Jonge op de voorkantEn een aankondiging van mijn ecoprints voor het volgende nummer, op de laatste bladzijde:

Die Ecoprints gaan ook geëxposeerd worden in september, maar dat komt later nog wel een keer.
Vervolgens lag de tafel vol met het lesmateriaal voor de verfworkshop die ik deze week twee keer ga geven bij de DIY Textile school in Amsterdam, onderdeel van het Textile Art & Art Quilt programma.


De workshop draait om Reactieve verven, Procion MX, Drimarene-K, Dylon, én Tobasign. Daarom de pure kleuren ook nog maar even op een rij genaaid:

Check, alles in de tas, klaar voor!

7 opmerkingen:

miekequilt zei

O, je gaat naar Nancy!! Wat een geweldige ervaring zal dat zijn. En je hebt veel stof nodig, zo te zien.
Heerlijk vooruitzicht!!!

Eke zei

Geweldig waar je allemaal mee bezig bent... Succes met al je activiteiten!

Hannie de Beer zei

Fijn om te lezen waar je zoal mee bezig bent, en ik moet zeggen : ik neem mijn petje af voor je !

marjolijn zei

Wat heb je een prachtige voorbeelden gemaakt. Heel professioneel. En ook goed dat je al aan het verven bent voor Nancy Crow, anders krijg je dat nooit voor elkaar. Wat veel moet je daarvoor verven!

els zei

Ik blijf je bewonderen en geniet van je blogs. Wat heb je een energie.
Succes deze week.

els zei

Ik blijf je bewonderen en geniet van je blogs. Wat heb je een energie.
Succes deze week.

Jo Huijsman zei

Bezige Bij, ik geniet iedere keer van je verhalen.