maandag 8 december 2014

Hanger van zijdevlies

Een blogbericht eerder schreef ik al over het verven van Silk Carrier Rods en het maken van zijdevlies. Het zijdevlies is fragiel, de sericine houdt de boel net genoeg bij elkaar om er even wat mee rond te spelen maar het is niet duurzaam genoeg zonder het vast te stikken.


Ik wilde er graag hangers mee maken, dus eerst de vliesen maar op vliesofix gestreken. Probeer het papier vanuit het midden te verwijderen want aan de randen is het heel kwetsbaar.


Vervolgens op een stuk industrieel vilt gestreken (tussen bakpapier)


Uitgeknipt en gezocht naar bijpassende garens:


En vervolgens intensief doorgestikt. Dat lijkt een beetje jammer, en dat is het ook maar het zijdevlies is niet sterk genoeg om zonder stiksels staande te blijven. 


Dubbelgestikt met ruimte latend voor een koord:


En een stuk losgesneden, waar ik later weer spijt van had, dus met kraaltjes de boel weer aan elkaar gemaakt:Hier is het eindresultaat, een  beetje groot voor mijn smaak, maar daar kan ik een volgende keer rekening mee houden! En dan zou ik me ook beperken tot garen in de kleur zelf. En zo leren we steeds meer ;-).


5 opmerkingen:

Beth zei

Really lovely! You are so clever!!

els zei

Ook al ben je er zelf niet helemaal tevreden over, ik vind het een plaatje. De kraaltjes ertussen maken het heel bijzonder.

ann vanherle zei

Zeer mooi( leuk kado!!)

Jo Huijsman zei

Ik vond het op facebook al heel erg leuk, maar op je blog met de complete beschrijving verheug ik mij op een dagje AQGO. Fijn dat je kartrekker wilt zijn.

Unknown zei

Ik vind het een aanwinst hoor dat je het afgeknipte er weer aan genaaid hebt, maakt het spannender, en ook de verschillende garens zijn leuk.