maandag 17 maart 2014

Kuipkleurstoffen bij Rita

Zo dat waren een paar drukke weken, laat ik de draad maar oppakken eind februari, een paar dagen naar Gent voor een workshop 'Ontkleuren en verven met kuipkleurstoffen' van Rita Trefois:
Samen met Marjolijn, was het geweldig om in het atelier van Rita zoveel te leren over ontkleuren, en een ander type verf, kuipkleurstoffen. Niet zo eenvoudig als Procion MX, het is het proces wat je ook kent van Indigo, waar de kleur pas aan de lucht echt tevoorschijn komt. Maar met spectaculaire resultaten omdat je ervoor kunt kiezen om kleuren die ver van elkaar af liggen in één verfbad te verven (waar je normaal gesproken bij laag over laag kleur altijd een 'gestapelde' kleur krijgt.)
Mij kun je echt maanden op zo'n zolder parkeren, ik zou naar alle waarschijnlijkheid niet van de plek komen. In elk geval heb ik me ingeschreven voor de zomerworkshop Shibori, georganiseerd door Rita in haar atelier, door Karla de Ketelare (20-22 augustus) en er is nog 1 plekje heb ik gehoord...

5 opmerkingen:

Beth zei

What an amazing opportunity to work with such a famous artist! I'd sign up myself if I lived in the Netherlands.

els zei

Wat heb je genoten en de resultaten mogen er ook zijn. Kan me voorstellen dat je nu alweer uitkijkt naar de workshop in augustus.

marjolijn zei

Dat zijn echte feestdagen en vooral "onthaasten". Dat laatste is ook nooit weg. Helaas gaat de zomerworkshop aan mijn neus voorbij.

Jo Huijsman zei

Fijn dat er weer een berichtje van je is. Hoewel, je schreef ook als weer voor het QG. Ik kan mij voorstellen dat je van deze workshop hebt genoten, verven is helemaal je ding.

Hannie de Beer zei

Helemaal super! Net wat Marjolijn zegt:echte feestdagen.
Resultaten om lyrisch van te worden!