dinsdag 11 juni 2013

Zeepbloemen

Vorige keer heeft Marrie-jette me ook nog even voorgedaan hoe ze haar zeepbloemen maakt. De stof weer flink inwrijven met de zeepoplossing. En ook de procion-verf verdikken met dezelfde zeepoplossing. Dan met een pipetje gevuld met de verdikte verf, lijnen laten vloeien.Vervolgens met een stokje lijnen erdoorheen trekken:

 
Oh ja, vergeet niet met een strooibus om er een beetje soda-ash over te strooien. Laten liggen voor een nacht en de volgende dag uitspoelen zoals je ook met andere verflapjes zou doen. De stof lag dubbel en dus heb ik er nu twee:

 
Het ziet er uit of je het zo wegveegt, maar geloof me dit zit er muurvast in en geeft niet meer af. Is al in de wasmachine gewassen ook... Wat een leuke techniek toch, dank je wel Marrie-jette voor je inspiratie!

PS. de zeepoplossing maak je door 80-100 gram olijfzeep te raspen, op te lossen in 1 liter kokend water, daarna nog 5 liter heet water toevoegen en een nacht te laten staan.

5 opmerkingen:

Beth zei

Great outcome and it looks like fun too!

Hannie de Beer zei

Wat een leuke techniek, en fijn dat je het met ons deelt!

mia zei

Oh wat grappig vroeger maakte ik op die manier smurfensnot. Beide lappen zien er goed uit maar de tweede de iets vagere vind ik spannender.

Anneke van Diggelen zei

Ziet er weer heel leuk uit en wat een leuke techniek!!!

José zei

Ik zie al een berg shawltjes voor me.