zaterdag 15 december 2012

Expositie van Ans Kastein

Gisteren met de AQGO naar de expositie van Ans Kastein in de Rabobank in Didam geweest (van 14 december t/m 18 januari).
Ans Kastein was er zelf ook om ons het verhaal achter haar quilts te vertellen. En dat hebben we enorm gewaardeerd!

 


Er hangt prachtig werk, een overzicht van 20 jaar quilten. Ans maakt vanaf het begin moderne en artquilts, en al vrij snel vooral met veel zelfgeverfde stoffen:


De laatste jaren geeft Ans het thema ´20 jaar leven met kanker´ ook een plaatsje in haar quilts, zeer ontroerend, en prachtig verwerkt. Hoe sterk moet je niet zijn, als het over je eigen ziekte gaat...
Deze quilt maakte enorme indruk op mij. Het licht komt door de geverfde lap van achteren. De zijpanelen staan symbool voor het huis van de tijd.

 
De tekst is ´Wachtend in het huis van de tijd, tel ik mijn dagen en elke dag is er één.´
 
 
Ans heeft ons veel verteld, over haar werk en haar leven. Ze telt haar dagen en is blij met elke dag. Voor ons was het geweldig dat ze haar kostbare tijd aan ons wou geven en ons met haar kracht en werk zoveel inspiratie heeft gegeven om mee aan de slag te gaan.

Wie gelegenheid heeft om te gaan, doe het vooral, de expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bank: maandag t/m vrijdag van 10 t/m 17 uur, Wilhelminastraat 35 in Didam.

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dit was zeker een geweldige dag voor jullie! Prachtig werk van Ans. In Groningen zag ik haar laatste werken, heel indrukwekkend!

janneke zei

Ik begrijp dat ik heel veel gemist heb!!

Leny Huneman zei

Wat een indrukwekkende ochtend moet dat geweest zijn. Er gaat een enorme emotionele lading uit van haar werk.

christina zei

Wat een prachtige ruimte voor zo'n mooie tt. Fijn dat je zo hebt genoten.

Dea zei

Wat vertel je mooi over deze tentoonstelling. Indrukwekkend. De quilt met het gedicht vind ik prachtig.

marjolijn zei

Heel bijzonder, lijkt me. Ik ken het werk én het verhaal van Ans. Dit gedicht ontroerd! Heel bijzondere vrouw. Helaas gaat het mij op de openingstijden gezien de afstand niet lukken om al dit moois te bewonderen.

mia zei

Bijzondere tentoonstelling van een bijzondere vrouw, wat een mooi verslag van jullie bezoek, gelukkig heb ik in Groningen werk van haar dichtbij kunnen zien. gr.mia

Suus zei

Mooi om te lezen.