maandag 12 november 2012

I am a woman now op TVIn april van dit jaar is textielkunstenares Colette Berends overleden, en in die periode kwam ook net de documentaire uit van Michiel van Erp ´I am a woman now´ waarin Colette één van de 6 geportreteerde vrouwen is.

De documentaire heeft in de filmhuizen een ronde gedraaid en is volgende week zondag, 18 november op televisie te zien om 20.20 op Nederland 2 (herhaling  zaterdag 24 november om 13.40 uur):

http://www.nederland2.nl/programmas/5659-holland-doc-i-am-a-woman-now/uitzending/37528?gids=true

Volgend jaar mei is er een overzichtstentoonstelling van het werk van Colette Berends tijdens Expo Veldhoven. Met het bekijken van deze documentaire, zal het werk nog meer voor de kijker gaan leven. Aanrader dus!PS. en als je nog meer wilt zien, deze uitzending van Als de dag van gisteren, van RTV Oost, geeft ook een prachtig beeld van haar leven en werk: ´La grande dame´

http://www.rtvoost.nl/tv/?uid=84023

7 opmerkingen:

miekequilt zei

Dank voor de tip!!

mia zei

In een radiouitzending was er al aandacht voor deze film maar ook bij Paul de Leeuw afgelopen zaterdag werd de film besproken. Ga zeker kijken.
gr.mia

Hannie de Beer zei

Ik ga zeker kijken!
bedankt voor de tip.

Beth zei

Did she make the quilts in the broadcast? They were amazing

Jozet Berkhout zei

In week 47 veel aandacht voor transsexuelen. Naast genoemde film waar Colette in voor komt, ook op het digitaal kanaal Holland Doc 24: The regretter, The birthdag en Valentijn. Op BBC3 op dinsdag 22,00: Transsexual Tee en Beauty queen. Ook van mij speciale aandacht voor Colette.

christina zei

Ik heb die laaste docu gemist. Maar gelukkig is er een herhaling

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.