vrijdag 24 augustus 2012

Schenkstroop

OK, de verwachtingen waren hoog gespannen, maar het werken met stroop is nog niet zo eenvoudig.
Zo heb ik hier schenkstroop geprobeerd:


Hoopgevend, maar die helaas na een dag volkomen uitgelopen was:


Je zou zeggen daar kan geen verf meer bij, toch geprobeerd:


Dit keer met roller, verdikte procion incl. soda-ash.

Zag er nog best goed uit, maar helaas, na het spoelen blijkt de stroop goed gewerkt te hebben als resist, het heeft bijna geen verf doorgelaten, maar dat levert een vage onbestemde lap op:


Volgende keer misschien geen schenkstroop maar echte dikke stroop gebruiken?

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Ik kan er ook niet anders van maken, maar deze lap is geen succes. Gewoon maar een keer opnieuw gaan verven. En dikke stroop is het proberen waard, want als resist werkt het dus wel goed. Succes.

Marrie-jette zei

Ik zou het nog niet opgeven....De eerste foto ziet er goed uit met mooie witte vlakken.Misschien moet je niet wachten tot de stroop is uitgelopen maar gelijk de verf aanbrengen?Eens kijken wat ze samen doen?

Margeeth zei

Hmm, het bruin van de stroop is er ook niet helemaal uitgegaan. Ik was er al bang voor. Ik zou eerst eens experimenteren met het wassen van deze lap om te kijken of je de stroop er wel uitkrijgt (of je moet het als een soort alternatief verven zien, dat kan natuurlijk ook).

Hannie de Beer zei

Ik denk ook dat je meteen de verf op moet brengen voor hij uitloopt. Maar wat een geklieder, en komen er niet veel vliegen op af? Het ziet er wel erg leuk uit zo met de strooplijnen!

Aart zei

Waarschijnlijk is schenkstroop toch te dun van samenstelling, mijn eerste gedachte was om in de winter met schenkstroop te gaan werken, maar die gedachte moet je maar meteen wissen.
http://quiltaart.blogspot.nl