donderdag 16 augustus 2012

Mola gewonnen!

Bij thuiskomst van vakantie lag er een hele spannende envelop op de deurmat! Ik had nl. een echte authentieke mola gewonnen bij Els van kunamola.blogspot.nl.Els verzamelt al heel lang Mola´s van de Kuna indianen, en heeft deze ook verkocht in haar eigen winkel El Momo Folkart op SABA, ze koopt ze rechtstreeks bij de vrouwen in en helpt hen daardoor economisch zelfstandig te zijn. Haar privé collectie van 40 mola´s is vanaf 31 augustus te bezichtigen in Turnhout op de tentoonstelling ´Het geweven woord´ - een tentoonstelling over symboliek in textiel.

Ann van Herle zal daar een workshop in Mola techniek geven, op 8 september, ik vind het nu al jammer dat ik daar niet bij kan zijn.

Els maakt trouwens ook prachtige quilts en tassen van deze oude mola´s: http://kunamola.blogspot.nl/2011/05/mola-tassen.html

Ik heb ademloos naar het handwerk zitten kijken, zulke kleine steekjes, zulke prachtige kleuren en motieven. En dat zonder alle supersonische middelen die wij hier hebben. Ik was er stil van. Heel erg bedankt Els, ik ben er zeer gelukkig mee en heb nu een mola-virus te pakken...

9 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Gefeliciteerd met deze Mola.....wat een prachtig motief.

els zei

Geweldig dat je er zo blij mee bent Nienke. Hij is je enorm gegund!
Het zijn inderdaad ook stuk voor stuk kunstwerkjes.
Binnenkort hoop ik weer een nieuwe voorraad te kunnen gaan kopen op de San Blas eilanden.
Ik zal daar uiteraard verslag van doen op mijn blog.
Enkele foto's van vorige uitstapjes staan op za. 14-5-2011 en zo. 22-5- 2011.

Ineke zei

Wat schitterend hè? Ik had het al bij Els gezien. Bofkont!

Hannie de Beer zei

Proficiat met deze prachtige Mola!
Wat een kunstwerk!

Janien zei

Hij is echt prachtig. Lekker ervan genieten!

Beth zei

Congrats on your big score. They remind me of the handwork of the Hmong.

joke zei

Gefeliciteerd met die mooie Mola. Het is inderdaad een geduldtechniekje. Ik heb wel eens in een werk gedeeltelijk Mola gedaan. En ooit een heel werkstuk met een variatie op de Mola techniek, maar dan van vilt. Hoef je niet te zomen, gaat een stuk sneller en je krijgt toch hetzelfde resultaat.

ann vanherle zei

Dank je wel om aandacht te geven aan de tentoonstelling. De Mola's zijn inderdaad prachtig!

Suus zei

Nou de Mola is in zeer goede handen en een plaatje.