vrijdag 17 mei 2019

Oververven - experiment 1Hoogste tijd dat er weer wat geƫxperimenteerd wordt, ik ga me eens storten op klemmen/binden en oververveen. Begonnen met een makkelijke, de vershoudklemmen van plastic. Steeds dezelfde vorm (een ruit) na elke verfronde verplaatst.
Voor extra effect de puntjes met pure verf ingesmeerd, kijken of dat zichtbaar blijftEn daarna in een verfbadje, maar eens begonnen met geel, dat is makkelijk over te verven:


Ronde 1:


Strijken, opnieuw klemmen, en met Fuchsia eroverheen gegaan, ronde 2:

Aiai, twijfel, zal ik het zo laten, best een gaaf effect de harde roze kleur er doorheen, maar nee, we zijn op een missie, ronde drie:


Ik dacht laten we eens de tegenoverliggende kleur van de kleurencirkel nemen, dat moet resulteren in een soort bruin nietwaar, en dat leek heel aardig te lukken, mooie cognac kleur in het eerste half uur:


Maar ik liet het een nacht staan en toen won toch echt de groen van de onderliggende lagen, dit werd het eindresultaat:


De eerste les is in elk geval, als je complementaire kleuren gaat verven moet je het na een uurtje spoelen. Voor de rest heb ik een leuk onderwerp te pakken en ga ik er nu wat gestructureerder mee spelen. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: