vrijdag 17 november 2017

Paalshibori in zwart

Veel tijd blijft er niet over maar als ik de kans krijg om de verfpotten te vullen, dan doe ik dat zeker. En paalshibori is dan een snelle, effectieve methode. Ik heb eerder dit jaar al eens een snelle wikkelmethode gedeeld waarbij je het touwtje wikkelen gewoon overslaat:
http://verfvirus.blogspot.nl/2017/03/voorbereiden-verfcollectief-paalshibori.html

>> In deze online PDF een snelle handleiding.

Nou dat bevalt me wel als ik weinig tijd heb en de resultaten zijn vaak fascinerend want minder strikt dan met een touwtje. (geef het verfbad wel 24 uur de tijd en voeg ook wat zout aan het sodabad toe om de verf gaande te houden):

 
Mooi hoe deze kleur zich vanuit zwart weer splitst in een soort grijs groen.
Over zwarte verf gesproken, op de site van Dharma Trading trof ik een mooie uitleg over de verschillende kleuren zwarte Procion MX die in omloop zijn:
 
 

Iets waar ik zelf ook al eens onderzoek naar had gedaan met de roodzwarte Onyx van Stoftotverven en de blauwzwarte Jet Black van oa. Zijdelings (ook de zwarte Drimarene-K van Mijn-eigen is een blauwe zwart):Ik heb eigenlijk zin om alle zwarten eens verder te onderzoeken dus wordt vervolgd.

5 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

met Al jouw activiteiten geen wonder dat er weinig tijd over is, maar de gestolen momenten geven ook een spetterend resultaat.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Mooie lappen weer en heel benieuwd naar je vervolgonderzoek.

Antje Kiewied zei

Ze zijn weer prachtig. Sommige mensen lijken op duizend poten! Succes Nienke.

Hannie de Beer zei

Geweldig, deze resultaten ondanks je tijdgebrek kunnen we weer genieten en ook uitproberen!

Eke zei

Prachtig Nienke! Hier gaan mijn handen nou van jeuken. De verfkelder is bijna klaar, dan kan ik los.... Succes met het onderzoek, het wordt met belangstelling gevolgd.