dinsdag 25 april 2017

Challenge - UitdagingEerder dit jaar werd ik door Barbara Rogers via een internationale  Mx Dyers Group uitgedaagd om een grijze indigo geverfde lap verder te 'verfraaien' met als beperkende voorwaarden:

  • Alleen Procion mx verf
  • Tenminste twee lagen
Dit was het lapje wat ik toegstuurd kreeg:En aangezien ik in mijn paalshibori fase zit, dat eerst maar geprobeerd, met het rode voorgeverfde maar niet gefixeerde touwtje:

Dit ondergedompeld in de soda oplossing zodat het touwtje kan zwellen:


En na een paar minuten de paarse verfoplossing erbij:


Na een paar uur:Mmm tis een dikkere katoen dan ik dacht, dus maar een andere vouwmethode erop los gelaten:En opgerold in een rood verfbad:


Na een paar uur uitgespoeld en nogmaals haaks erop dezelfde harmonicavouw en rolling in een verfbad, resulteert in deze lap:


Met recht een experimentenlap waarbij de originele tekening verbazend genoeg flink zichtbaar is gebleven, leuk om eens verder mee te experimenten, meer lagen!

3 opmerkingen:

Els zei

WOW te gek !

Eke zei

Wat een spannend experiment nienke, en je moet maar durven ook, zo met de lap van een ander.... Geweldig resultaat en keuk om te zien hie je dat voor elkaar hebt gekregen. Inderdaad iets om verder mee te experimenteren.

Hannie de Beer zei

Super spannend! En ook weer met zeer goed resultaat.