woensdag 17 juni 2015

Batik workshop met Rita Trefois

Deze zomer geeft Batik kunstenaar en docent Rita Trefois maar liefst twee workshop bij de DIY Textile School:


Materialenkennis en toepassingen
Vrijdag 24 en zaterdag 25 juli 2015

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor de beginneling in batik. Hij is ook geschikt voor de meer ervaren batikker die een grondige basiskennis wil verwerven.
‘Batikken is leuk en oogt al snel aardig’, zoals in Nederland gezegd wordt. Maar als je meer uit jezelf wilt halen, dan loont het om je echt in deze boeiende textiele kunstvorm te verdiepen.

Deze workshop focust uitgebreid op materialenkennis rond batik. En, heel belangrijk: wat moet je weten over de samenstelling van de was?

We gaan werken met verschillende wassoorten, zoals dekkende wasmengsels om zuivere lijnen te tekenen en vlakken af te dekken, minder dekkende wasmengsels om speelse effecten te creëren en wasmengsels speciaal voor craquelé. Zo begin je met het systematisch ontdekken van ongekende mogelijkheden van deze eeuwenoude textieltechniek.Deze workshop worden gegeven bij DIYTextileschool in Amsterdam.
Voor meer info: diytextile@gmail.com

3 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Leuke workshop maar ik laat het maar even aan mij voorbij gaan.
Mijn hoofd zit vol door QS13 en daarom gun ik mijn hoofd even zomervakantie om in het nieuwe seizoen weer vol inspiratie aan de slag te gaan.

Eke zei

Lijkt me een geweldige workshop. Helaas woon ik te ver weg om mee te doen. Misschien een keer als ik in Nederland ben, ga het schema in de gaten houden, bedankt voor de info.

Hannie de Beer zei

Een bijzondere workshop, maar het lukt me nu niet om twee dagen naar Amsterdam te gaan .