donderdag 4 september 2014

ATT Arnhem

Vandaag begint de ATT in Arnhem. Vorig jaar was het thema Parade maar ik kreeg mijn quilt 'Kinderparade' niet op tijd af. Althans, niet naar mijn zin ;-).
Van 't winter nog maar wat aan zitten werken en nu was ik er meer tevreden over. Had ik alles van tevoren overzien dan was ik direct met dunnere lijnen begonnen. Maar los daarvan, geloof ik dat het uitbundige van het ene kind en het ingetogene van het andere kind goed uit de 'verf' komen. Het is inmiddels een dierbare quilt geworden die voorlopig bij opa en oma aan de muur hangt (maar nu dus even in Arnhem)!


De ATT is dit jaar vanaf vandaag, donderdag, t/m dinsdag 9 september in de Eusebius kerk in Arnhem.

11 opmerkingen:

Aart zei

Jouw quilt hangt er erg mooi, lichte ruimte van de kerk. Leuk om het eindresultaat te zien.

miekequilt zei

Je hing er mooi bij!!!!

els zei

Erg mooi geworden Nienke.

ann vanherle zei

Is weer een mooi stuk!

Liesbeth Wessels zei

Ik heb hem gisteren ook gezien, hij is prachtig en hangt er prachtig. Zie je wellicht zaterdag in Arnhem.

Hannie de Beer zei

Mooi werk! Ik heb hem gisteren bewonderd.

Anita zei

Wat een mooie quilt is het geworden, hoop hem nog eens in het echt te zien. Dit jaar voor mij geen ATT. Na het overlijden van mijn schoonmoeder en wat vakantie moet ik mezelf er toe zetten om de draad weer op te pakken.
Je verfprojekten zijn daar trouwens wel aanstekelijk voor.
Zou eigenlijk vandaag naar Arnhem, maar geen zin om weg tegaan. Misschien ga ik me maar weer eens in verven verdiepen.

Beth zei

I love portrait work and this is a wonderful piece.

Jo Huijsman zei

Mooi, mooi, mooi Nienke en leuk dat onze quilt naast elkaar hangen.

Unknown zei

Die quilt met de kinderen is fantastisch!
Maar ik had nog een vraag:
hoe zit het met naaigaren wanneer ik iets genaaid heb en ik wil het dan verven. Bijvoorbeeld ik heb iets van wit linnen gemaakt en met synthetish garen genaaid heb, nemen dat garen de kleur wel over? Of moet ik katoenen naaimachine garen gebruiken?
Met vriendelijke groeten en alsvast bedankt voor uw antwoord,

Suzanne Reijans

Nienke zei

@Suzanne, dank je wel voor je compliment! Je hebt gelijk, je moet katoenen garen gebruiken, of rayon/visose (Madeira heeft een rayon lijn, andere kwaliteiten zullen de reactieve verf niet oppakken!