dinsdag 20 juli 2021

Verven met paddestoelen met Chiel Noordeloos

Vorige week heb ik de workshop Verven met paddestoelen van Chiel Noordeloos bijgewoond. Een paddestoelen expert en dan serieus, hij heeft 6 boeken geschreven over paddestoelen en is enorm gefascineerd door de kleurkracht van paddestoelen.

Niet alleen verft hij zelf de wol, hij breit er ook truien van:


De kleur van de met paddestoelen geverfde wol is krachtig, en hij heeft ons geleerd hoe we met paddestoelen om moeten gaan. Maar een klein deel van de paddestoelen heeft verfstof in zich, en in Nederland helemaal, dus fijn als iemand je wegwijs maakt.


Alle wol is voorgebeitst in koudbeits/kaltbeitz, en er zijn geen kwalijke andere stoffen gebruikt anders dan wat roestwater. En we verfden alleen met paddestoelen die algemeen voor komen. We hoefden ons dus niet bezwaard te voelen.

Het fijne bij Studio Roots is dat de voorbereidingen zo goed zijn dat je in hoog tempo een rek vol verft, dus je gaat met een prachtige palet naar huis:


In het najaar herhaalt Chiel deze workshop nog een keer bij Studio Roots, je kunt contact zoeken met Joke Blokland via https://www.facebook.com/groups/1638507433067575 

(PS. Ook de workshops verven met plantaardige materialen, zoals ik vorig jaar heb gedaan, worden nog herhaald! Je hoeft niks mee te nemen en gaat met een tas vol kleuren naar huis, zo leuk!)

Geen opmerkingen: